Uğur Okulları

444 4 845
spotify youtube facebook twitter instagram linkedin

Uğur’da Eğitim ve Öğretim

Uğur Okullarında tüm eğitim öğretim süreçlerinde akademik anlamda başarılı, donanımlı öğrencilerin; teknolojiyi bilinçli kullanan, kendini hem Türkçe hem de yabancı dilde en iyi şekilde ifade eden global bireyler olarak yetişmesi ön plandadır. Öğrencilerin doğru öğrenme ortamlarında; kültürel ve sosyal paylaşım içinde bulunmaları, deneyimleyerek öğrenmeleri amaçlanır.

“Mutlu bir nesil yetiştirmek” felsefesi üzerine kurulan Uğur Okulları eğitim öğretim programında öğrencilere, yetkinlikler çerçevesinde tüm dünyada kabul gören nitelikler kazandırılır.

Ana Dilde İletişim

Türkçe eğitim programı çerçevesinde, öğrencilerin toplumsal ilişkilerde güçlü bağlar kurması, etkili sunumlar yapabilmesi, kendilerini doğru ifade edebilmesi, konuşma ve tartışma kültürüne sahip bireyler olarak yetişmesi amaçlanır. Ayrıca öğrenciler hayallerini ve fikirlerini yazıya dökebilen, düzenli kitap okuma alışkanlığına ve eleştirel bakış açısına sahip, edebi yetkinliği olan bireyler olarak yetişir.

Yabancı Dil Yetkinliği

Öğrencilerin günümüz dünyasında sahip olmaları gereken en önemli yetkinliklerden biri olan yabancı dili yalnızca öğrenmeleri değil “edinmeleri” hedeflenir. Bu kapsamda öğrenciler, ders içi faaliyetlerden yurt dışı eğitim programlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede yabancı dili aktif kullanan bireyler olarak dünyaya açılmaya hazırlanır. Lise kademesindeki öğrencileri Mentora Amerikan School çift diploma programı ile desteklenir. Uğurlu öğrenciler lise eğitimine devam ederken çift diploma programına başvurabilir ve yurt dışındaki üniversitelere daha kolay yerleşme imkanı bulur.

Bilim ve Teknoloji

Matematik, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, STEM & erkenSTEM eğitimleri ile öğrencilerin araştıran, sorgulayan, problemlere bilimsel, akılcı ve uygulanabilir çözümler üreten bireyler olarak yetişmesi hedeflenir. Fen (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) disiplinlerinin birleşiminden oluşan STEM ve erkenSTEM yaklaşımı ile öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri günlük hayatta kullanması, çözüm üretirken farklı disiplinlere başvurması amaçlanır. Bu amaç doğrultusunda yetiştirilen, bilimsel ve analitik bakış açısına sahip öğrencilerin başarılı birer fen ve matematik okuryazarı olmaları sağlanır; öğrencilerin teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olması hedeflenir. 

Sınavlara Hazırlık

Yarım asrı aşkın deneyim ve birikimin verdiği güçle hazırlanan Uğur Okulları sınava hazırlık programı, her kademe özelinde öğrencilerin gelişim düzeylerine göre planlanır. Sınava hazırlık programı, 3, 4 ve 5. sınıflarda öğrencilerin akademik başarısını desteklemek için Akademik Gelişim İzleme Sınavları (AGİS) ve Genel Başarı Sınavları (GBS); 6.sınıflarda Akademik Kur Sistemi, AGİS ve GBS; 7. sınıflarda Akademik Kur Sistemi ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı üzerine kurgulanır.

Akademik Kur Sistemi, yılda 4 defa sekizer haftayı kapsayacak şekilde gerçekleştirilir. 6,7, 9 ve 10. sınıflarda esnek sınıf uygulanır.  Değerlendirme haftasında Tamamlama Testleri ile konular pekiştirilir. Bu haftanın sonunda 6. ve 7. sınıflara Liselere Giriş Deneme Sınavı (LGDS) uygulanır. 7 ve 8. sınıflarda 55 yıllık sınava hazırlık tecrübesine sahip, MEB müfredatına uyumlu, özgün tarzda hazırlanmış yeni nesil sorulardan oluşan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenciler sınava hazırlanır. 9. ve 10. sınıflara Üniversiteye Giriş Deneme Sınavı (ÜGDS) uygulanarak öğrencinin tüm eksiklerinin tamamlanması hedeflenir. Ayrıca yıl içerisinde uygulanan ve o döneme kadar olan tüm konuları kapsayan Genel Başarı Sınavları (GBS) ile de öğrencilerin akademik gelişimleri takip edilir.

11.sınıf öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci basamağı olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) hazırlanırken 9 ve 10. sınıf müfredatında yer alan konuların tekrarını yapmış, 11. sınıf MEB dersi ile de Alan Yeterlilik Testi (AYT) konularını öğrenmiş olur. Dönem içerisinde öğrencilere uygulanan YKS denemeleri ile de öğrencilerin hem TYT hem de AYT bölümlerindeki akademik gelişimleri takip edilir. 

12. sınıf öğrencilerinin ise MEB’in 12. sınıf müfredatını işleyip aynı zamanda YKS’ye hazırlamak için oluşturulan kaynak kitapları ile girecekleri sınava hazır hale gelmeleri amaçlanır. Üniversiteye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine her bir ders için özenle hazırlanan konu anlatım kitapları, soru bankaları ve konu kavrama testleri çıktıkları bu zorlu yolculuklarında onların en büyük yardımcılarıdır. Öğrenciler dönem içerisinde ÖSYM sınavları baz alınarak hazırlanan deneme sınavlarıyla kendi gelişimlerini görebilir. 

Sanat ve Spor Becerileri

Uğurlu öğrencilerin sanat ve spor becerilerini geliştirmeleri ve donanımlı bireyler olmaları hedeflenir. Görsel sanatlar, müzik, eğitici drama dersleri ile öğrencilerin sanat becerisi geliştirilir. Birey olma yolunda alınan kararların ve hedeflenen başarıların alt yapısı olarak, kültür ve sanat eğitimleriyle öğrencilere evrensel değerler kazandırılır. Satranç, beden eğitimi ve spor dersleri ile de spor becerisini geliştirmek; öğrencilere fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimin yanında kendine güvenmek, takım ruhuna sahip olma gibi yetkinlikler kazandırmak amaçlanır.

Uğur Okullarında, öğrencilere kazandırılan akademik, sosyal ve fiziksel yetkinliklerin yanı sıra onların öncelikli olarak ‘iyi bir insan’ olmaları da amaçlanır. 

Listeye Dön
Uğurlu Olmanın Tam Zamanı

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.